UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Кремлі назвали "міфом" заяви Києва про новий мирний план з урегулювання в Донбасі

Ще 9 березня було відомо про те, що Україна спільно з Німеччиною і Францією розробила план відновлення миру в Донбасі. Росія цей факт ігнорує. 

Заступник глави адміністрації президента РФ Дмитро Козак вважає, що ніякого нового мирного плану з врегулювання в Донбасі, про який говорять в Києві, не існує. За його словами, ніхто з учасників мінського і нормандського форматів нібито не знає про нього, передає "Інтерфакс-Україна".

"На столі переговорів його немає. Це черговий міф. У всякому разі, про що йдеться, ніхто з учасників мінського і нормандського форматів не знає", - сказав Козак.

Він також спробував звинуватити Київ у намірі затягнути конфлікт в Донбасі.

"Всі дії Києва свідчать про намір затягнути, заморозити конфлікт. Не випадково почали говорити про якусь "стіну Донбасу". Розкручується версія і про бажання Росії" впровадити отруєну пігулку Донбасу в здорове політичне тіло України". Ніяких таємних планів у Росії немає", - сказав заступник голови адміністрації президента РФ.

Представник Росії на переговорах в нормандському форматі на рівні політичних радників також звинуватив Київ у черговому загостренні ситуації, збільшенні частоти і кількості обстрілів в Донбасі.

Нагадаємо, 27 липня 2020 року в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджене учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня. Незважаючи на це, Росія ігнорує домовленості, щодня здійснюючи обстріли з метою провокування українських підрозділів на відкриття вогню.

Читайте також: Кравчук: Проєкт плану з мирного врегулювання ситуації в Донбасі розробили, зараз він на розгляді в РФ

9 березня 2021 року голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Україна спільно з Німеччиною і Францією розробила план відновлення миру в Донбасі. РФ документ досі не схвалила. У Кремлі на цю заяву відповіли, що   нібито нічого не чули про план.

Член української делегації в ТКГ Сергій Гармаш 10 березня заявив, що розроблений план  поки не представили делегації України в Тристоронньої контактній групі.

За словами Арестовича, до кінця березня радники лідерів нормандської четвірки обговорять і презентують новий план по врегулюванню ситуації в Донбасі.