UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Красноярському краї розбився вертоліт, 18 загиблих

Вертоліт перевозив нафтовиків за маршрутом Ванкор-Пурпе.

У Красноярському краї в Росії розбився вертоліт Мі-8, який перевозив пасажирів, внаслідок аварії загинули 18 осіб. Як повідомляє агентство "Інтерфакс", вертоліт авіакомпанії "ЮТейр" виконував рейс у районі населеного пункту Ігарка і розбився відразу після вильоту. На борту перебувало 15 пасажирів і три члени екіпажу.

Наголошується, що вертоліт перевозив нафтовиків за маршрутом Ванкор-Пурпе. Імовірно, він зачепив лопатями зовнішній вантаж іншого вертольота. Екіпаж другого вертольота був змушений скинути вантаж на землю, щоб не впасти. Постраждалих на його борту немає.

За даними джерела агентства в оперативному штабі на місці події, вже знайдені "чорні ящики" Мі-8, проте встановити причини катастрофи вони навряд чи допоможуть.

"Виявлено мовний самописець і параметричний записуючий пристрій. Однак у цьому випадку вони навряд чи містять достатньо інформації, щоб встановити причини події. Занадто стрімко розвивалася аварія", - сказало джерело.

Нагадаємо, що в травні на сході Сирії зазнав катастрофи російський бойовий вертоліт Ка-52, обидва пілоти на борту загинули. У Міноборони РФ причиною інциденту назвали ймовірну технічну несправність. За неофіційною інформацією, Ка-52 збили радикальні ісламісти під час обстрілу з переносного зенітного ракетного комплексу.