UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Краснодарі мешканці перекрили дорогу, через тривалі відключення світла: силовики розігнали протест

Росіяни скаржились, що не мають світла по 12-15 годин.

У суботу в місті Краснодар у Росії місцеві жителі перекрили дорогу, протестуючи проти відключень електроенергії. Про це повідомляє "Радио Свобода". Місцеві пабліки поширили відео на якому видно людей, які стоять посеред дороги та скандують “Дайте світло!”.

За даними видання 93.ru, на мітинг вийшло близько 200-300 осіб.

Мешканці Краснодара, які вийшли на протест, скаржаться, що влітку їм спершу відключали по одному разу на тиждень, потім по три. Тепер електроенергії немає по 12-15 годин на добу.

На місце прибули мер міста Євген Наумов і співробітники поліції та Росгвардії. 

"Я звідси не поїду, поки не дадуть електропостачання. Зараз сядемо з керуючою компанією, будемо разом із вами. Хочете — можете прив'язати мене наручниками до стовпа", — заявив чиновник.

Він повідомив протестувальникам, що відключення пов'язані з тим, що “атомні електростанції не витримують”. Він пообіцяв, що в цей мікрорайон ведуть новий кабель.

Згодом місцеві пабліки повідомили, що силовики розігнали протестувальників. Повідомляється про затримання двох осіб.

Нагадаємо, що через аварійне відключення від мережі енергоблоку Ростовської АЕС у південних регіонах РФ сталися масштабні вимкнення електроенергії. У "Росенергоатомі" заявили, що на станції спрацював захист і нібито безпечній роботі об'єкта нічого не загрожує, а радіаційний фон у нормі. через підвищені навантаження на енергосистему російське Міненерго запровадило тимчасові графіки обмеження споживання електрики обсягом 1,5 гігавата. Обмеження діяли у кількох великих містах, зокрема Ростові-на-Дону, Таганрозі, Краснодарі, Елісті, Анапі, Армавірі, Гелленджику, Новоросійську, Ставрополі. 

А в Бурятії сталася аварія на Гусиноозерській ДРЕС, унаслідок чого 115 тисяч жителів регіону залишилися без електропостачання.