UA / RU
Підтримати ZN.ua

У конгресі США закликали відправити Україні хоча б один танк Abrams

Це створило б ефект доміно і підштовхнуло країни, що вагаються, активніше передавати Україні важку техніку.

Голова комітету із закордонних справ Палати представників США Майкл Маккол заявив, що відправлення в Україну бодай одного танку Abrams, могло б мотивувати інші країни передати українським Збройним силам танки Leopard 2. Про це повідомляє Politico.

Маккол зазначив, що США необхідно зробити кроки, щоб підштовхнути європейські країни до дій та допомогти президенту Володимиру Зеленському та Україні уникнути затяжної, кровопролитної війни на виснаження.

"Якщо ми оголосимо, що збираємося дати танки Abrams, хоча б один, це призведе до ... Як я чув, Німеччина чекає, що ми візьмемо на себе ініціативу", – сказав він.

Голова комітету підкреслив, що передача Україні танка створить ефект доміно, що змусить інші країни Європи відправити танки Leopard 2.

"Навіть якщо ми скажемо, що поставимо танки Abrams, я думаю, цього буде достатньо, щоб Німеччина почала діяти", – додав чиновник.

Читайте також: Польща найближчим часом розпочне навчання українських військових на танках Leopard 2

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявляв, що країни, які мають танки Leopard, можуть створити коаліцію без Німеччини, щоб передати їх Україні.