UA / RU
Підтримати ZN.ua

У КНДР стратили 80 осіб через перегляд південнокорейських програм

В одному з міст страта пройшла на стадіоні при 10 тис. глядачів - північнокорейська влада змусила місцевих жителів прийти подивитися на розстріл. Серед зігнаних на видовище були і діти.

У семи містах Північної Кореї з початку листопада страчено загалом 80 осіб, стверджує південнокорейська газета "Чунан ільбо" з посиланням на власне джерело. В основному страчено було тих, кого визнали винними у перегляді південнокорейських телепрограм і серіалів та в аморальній поведінці, в тому числі поширенні порнографії та азартних іграх.

У кожному з міст публічно розстріляли приблизно по 10 осіб. Одна зі страт проходила на стадіоні, її бачили близько 10 тисяч осіб, у тому числі діти. Джерело газети стверджує, що північнокорейська влада змусила місцевих жителів прийти подивитися на розстріл.

У столиці КНДР Пхеньяні страти не проводили. Масові страти у листопаді 2013 стали найбільшими з моменту приходу до влади у Північній Кореї Кім Чен Ина.

У кінці серпня 2013 року стало відомо, що у КНДР розстріляли учасників двох музичних колективів, які виконували патріотичні пісні. Причиною страти стала участь музикантів у зйомках фривольного характеру. За деякими даними, серед розстріляних виявилася колишня дівчина Кім Чен Ина, з якою він розірвав відносини за наполяганням батька, колишнього керівника КНДР Кім Чен Іра. !zn

Читайте також:

Тітка лідера КНДР емігрувала до США

Баскетболіст Родман розповів про розкішне життя Кім Чен Ина на особистому острові

КНДР тестує хімічну зброю на ув'язнених