UA / RU
Підтримати ZN.ua

У КНДР підтвердили випробування тактичних ракет малої дальності

На стрільбах був присутній Кім Чен Ин.

Північна Корея провела стрільби з великокаліберної далекобійної реактивної артилерії і випробування тактичних керованих ракет. На стрільбах був присутній північнокорейський диктатор Кім Чен Ин, повідомляє KCNA.

У Пхеньяні пояснили проведення стрільб необхідністю відпрацювання військовослужбовцями Корейської народної армії навичок поводження з даними видами озброєнь, а також перевірки точності виконання вогневих завдань і боєздатності військових частин.

Кім Чен Ин ознайомився на командному пункті з планами нанесення вогневого удару із застосуванням далекобійної артилерії і тактичного керованого зброї.

Раніше в суботу Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї повідомив про проведення в КНДР випробувань декількох ракет малої дальності.

Це перше випробування ракет в КНДР після зустрічі президента США ДональдаТрампа з Кім Чен Ином, що відбулася взимку цього року.

Нагадаємо, Трамп і Кім не домовилися щодо денуклеаризації Північної Кореї, проте Кім заявив, що запевнив Трампа, що хоче "позбавитися своєї ядерної програми". Саміт США-КНДР завершили достроково, проте, за даними північнокорейських ЗМІ, Дональд Трамп і Кім Чен Ин встигли домовитися про нову зустріч.

Докладніше про саміт у Ханої читайте у матеріалі Наталії Бутирської "Високі ставки, низький результат" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".