UA / RU
Підтримати ZN.ua

У китайському Ухані побудують другу лікарню для заражених коронавірусом

Лікарня буде розрахована на 1300 місць.

Влада Уханя заявила про те, що побудує ще одну лікарню для тих, хто заразився новим коронавірусом. Як повідомляє газета "Женьмінь жибао" у своєму Twitter, будівництво лікарні планують завершити протягом 15 днів.

Нова лікарня буде розрахована на 1300 місць, до цього в Ухані почали будувати лікарню на тисячу місць.

Ухань – місто, з якого почався спалах пневмонії, викликаної новим коронавірусом. На даний момент в місті з населенням 11 мільйонів осіб введений карантин, з ним перервано авіа - та залізничне сполучення.

Будівництво лікарні в розпал епідемії досвід не новий для Китаю. Так, у 2003 році Пекін побудував лікарню Сяотаншань в північних передмістях всього за тиждень для боротьби з важким гострим респіраторним синдромом (ТОРС), який забрав 774 людських життів в результаті епідемії атипової пневмонії, яка досягла майже 30 країн.

За станом на 25 січня підтверджено 1287 випадків зараження новим коронавірусом, число померлих після зараження досягло 41.

Читайте також: У Франції зафіксували третій випадок коронавіруса, в Австралії - перший

Як повідомлялося, Всесвітня організація охорони здоров'я не стала оголошувати міжнародну надзвичайну ситуацію через 2019-nCoV. У ВООЗ наголосили, що поки спалах захворювання є надзвичайною ситуацією лише для КНР.

Вперше цей коронавірус був діагностований у грудні минулого року. Новий коронавірус став сьомим вірусом такого типу, яким може заразитися людина.

Про поодинокі випадки захворювання також повідомляли влади низки країн. В американських аеропортах застосовуються тепловізори для виявлення пасажирів із підвищеною температурою.

Детальніше про новий коронавірус із Китаю читайте в матеріалі Лідії Суржик "Академік Володимир Широбоков: "Мікроби не прощають легковажності".