UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Китаї вітер перекинув статую імператора Цинь Шихуанді

Фігура першого владики єдиного Китаю впала з постаменту, сильно пошкодивши обличчя.

© news.163.com
© news.163.com
© news.163.com

У китайському місті Биньчжоу в провінції Шаньдун 19-метрова статуя імператора Цинь Шихуанді через сильний порив вітру зірвалася з постаменту і впала на обличчя, в результаті чого його "розплющило на млинець", повідомляє урядова газета Global Times.

Шеститонну бронзову статую монарха, який вперше об'єднав китайські царства в 221 році до нашої ери, встановили у 2005 році для зацікавлення туристів.

"Цього від людей точно не приховаєш, - сказав один з робітників, які піднімали статую, у бесіді з Global Times. - Сьогодні у кожного з собою телефон, як таке приховати?" Як видно на знімках, статуя була порожньою всередині і трималася на металевому каркасі. Її швидко підняли за допомоги кранів і відвезли.

У правління Цинь Шихуанді були побудовані перші фрагменти Великої Китайської стіни, а після його смерті разом з імператором були поховані понад 8000 теракотових статуй китайських воїнів і їх коней у натуральну величину - знаменита "теракотова армія".

Тим часом Трамп заявив, що Китай скасує відповідні мита на американські товари. Президент США впевнений, що країни укладуть угоду про захист інтелектуальної власності.