UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Китаї немає нових випадків захворювання коронавірусом за межами провінції Хубей

Кількість хворих залишається значною і, враховуючи останні підтверджені випадки, досягла 80 735 осіб.

Влада Китаю стверджує, що епідемія коронавіруса на території країни слабшає і нових заражених за межами епіцентру інфекції - провінції Хубей, за останні дні не з'явилося. Про це повідомляє агентство Reuters.

У неділю на території Китаю підтвердили 40 нових випадків зараження, проте майже всі хворі перебували в провінції Хубей, за винятком 4 інфікованих в провінції Ганьсу, які приїхали з Ірану і заразилися не на китайській території. Національний комітет охорони здоров'я Китаю зазначає, що це найнижчий показник нових захворювань з 20 січня, коли статистика епідемії стала надходити регулярно.

Хоча поширення вірусу країною, згідно з китайськими даними, вдалося обмежити і локалізувати, тим не менш кількість хворих у Китаї, враховуючи останні випадки, сягає 80 735 осіб. Китайські фахівці відзначають, що наступного тижня мільйони іноземців і громадян, які днями повернулися в країну, вийдуть на роботу і кількість заражень може знову зрости.

Кількість загиблих від епідемії в материковому Китаї до кінця неділі сягнула 3119 осіб, що на 22 особи більше, ніж у попередній день. У провінції Хубей загинула 21 людина, з них в Ухані - 18 чоловік.

Наразі особлива увага в Китаї приділяється контролю за людьми, що прибувають повітряним шляхом, оскільки останнім часом найбільші спалахи інфекції були пов'язані з пасажирами рейсів з Ірану та Італії.

8 березня про перший випадок коронавіруса повідомила Молдова і, таким чином, з країн, що межують з Україною, не порушеної епідемією залишається тільки Словаччина. Влади України приймають різноманітні заходи для попередження і профілактики інфекції, а ВООЗ з тією ж метою направила в Україну спеціальну місію.

Про сумніви громадян України в здатності влади впоратися з епідемією і про те, наскільки такі побоювання справедливі читайте в статті Алли Котляр "Тест системі: коронавірус вже в Україні" для ZN.UA.