UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Китаї померла жінка, яку вважають найстарішою у світі

"Завжди їла вчасно", - пишуть про лайфстайл довгожительки китайські ЗМІ.

У Сіньцзян-Уйгурському автономному районі Китаю 16 грудня померла Аліміхан Сейіті, вік якої, за інформацією місцевої влади, становив 135 років – так довго ще ніхто не жив, повідомляє «Сіньхуа».

Довгожителька народилася 25 червня 1886 року в селищі Комушерик повіту Шуле округу Кашгар. У 2013 році Сеіті очолила список найстаріших жителів Китаю, складений Китайською асоціацією геронтології та геріатрії, раніше відомою як Геронтологічне товариство Китаю.

«Жінка жила дуже простим і розміреним життям до самої смерті. Вона завжди їла вчасно і любила грітися на сонечку у себе на подвір'ї. Іноді вона допомагала доглядати правнуків», - пишуть китайські ЗМІ.

Читайте також: The New York Times: Регулярні заняття спортом — запорука довголіття

Комушерик вважається у Китаї «селищем довгожителів». У ньому проживає багато людей похилого віку старше 90 років. Довгому життю там сприяє, зокрема, запровадження безкоштовних щорічних медичних оглядів та щомісячних субсидій.

Офіційно найдовгоживучою людиною у світі на даний момент вважається француженка Жанна Кальман, яка померла у 1997 році у віці 122 роки. Є ще низка заяв про людей, які прожили і більше 122 років, проте їх поки що не верифікували.