UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Казахстані відміняють вивчення російської мови для першачків у школах

Водночас влада заперечила інформацію про те, що протягом 6–7 років має намір скасувати класи із російською мовою навчання.

У Казахстані, який Кремль звинувачує в "геноциді росіян", вирішили скасувати для першокласників вивчення одразу декількох мов. Йдеться про відміну російської та англійської, у тамтешньому Міносвіти вирішили зосередитися на закріпленні казахської, пише Радіо Свобода.

Читайте також: Казахстан готується боротися з гібридною агресією РФ - WSJ

Про скасування ідеї вивчення англійської, яку втілили ще в 2012 році, повідомив глава відомства Асхат Аймагамбетов, він пояснив рішення тим, що першокласникам важко вивчати три мови одразу, для початку потрібно закріпити знання з рідної. Водночас зі шкільної програми цілком прибирати російську не збираються:

Читайте також: Президент Казахстану підписав указ про вихід із валютної угоди СНД

 «З другого класу почнеться вивчення російської мови як окремої дисципліни, а з третього класу для всіх шкіл вивчатиметься англійська мова», – повідомив Аймагамбетов на засіданні уряду 16 серпня.

Читайте також: Казахстан почне постачати частину своєї нафти в обхід РФ

Цього місяця влада Казахстану заперечила інформацію про те, що протягом 6–7 років має намір скасувати класи із російською мовою навчання.