UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Казахстані на одній із шахт стався вибух метану. Вже відомо про понад 30 загиблих

Також у шахті залишаються шахтарі, їх шукають.

У Казахстані в Карагандинській області стався вибух метану у шахті імені Костенка, пише NUR.KZ. Станом на 16:00 (13:00 за Києвом) відомо про 32 загиблих, пошуки ще 14 шахтарів продовжуються.

На момент аварії у шахті перебувало 252 особи. На поверхню вдалося підняти 205 шахтарів.

Шахта належить компанії «АрселорМіттал Теміртау». Усі їхні шахти у Казахстані після вказаної аварії призупинили роботу.

Читайте також: Сайт АрселорМіттал "лежить" після повідомлення про блокування рахунків прокуратурою

«Робота шахт вугільного департаменту АТ «АрселорМіттал Теміртау» припинена на найближчу добу. За цей час буде проведено перевірку газового захисту», – йдеться в повідомленні компанії.

Генпрокуратура Казахстану відкрила  справу за статтею про порушення правил безпеки при веденні гірничих або будівельних робіт (277 ч.3 Кримінального кодексу).

«Створено міжвідомчу слідчо-оперативну групу під керівництвом спеціальних прокурорів, до складу яких включено найбільш досвідчених співробітників правоохоронних органів та фахівці МНС», – зазначили в Генпрокуратурі.

По всьому Казахстану 29 жовтня оголосили Днем загальнонаціональної жалоби.

Читайте також: «АрселорМіттал» вимушено скорочує зарплати працівників

При цьому АрселорМіттал Теміртау уклав угоду з урядом Казахстану. За словами глави казахського Мінпрому Каната Шарлапаєва, відповідно до доручення глави держави ведеться робота з остаточного юридичного оформлення переходу права власності на АТ «АрселорМіттал Теміртау» на користь Республіки Казахстан.

Нагадаємо, цього літа у Павлограді Дніпропетровської області стався вибух на вугільній шахті. На момент вибуху на шахті було майже 200 працівників. Трьох працівників було травмовано, їх доставлено до лікарні. Інших шахтарів вивели на поверхню.