UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Канаді знайшли 160 невідомих могил поблизу колишньої школи-інтернату

Прем'єр-міністр Джастін Трюдо висловив співчуття.

Суспільство Перших Націй на заході Канади оголосило про знахідку - невідомі 160 могил поблизу колишньої школи-інтернату, передає The Guardian.

Заявили, що поховання було виявлено поблизу місця промислової школи на острові Пенелакут. Щонайменше 150 тис дітей корінного населення відвідували школи по всій країні, які фінансувалися федеральним урядом, а церкви керували ними в рамках кампанії по позбавленню молоді культурної ідентичності.

Прем'єр-міністр Джастін Трюдо заявив, що його серце розбивається через історію племені Пенелакут і корінних жителів країни.

Представники корінного народу Канади Коусесс повідомили, що виявили сотні безіменних могил на місці колишньої школи-інтернату в провінції Саскачеван.

Останки ще 182 чоловік знайшли напередодні в безіменних могилах, цього разу на території колишньої школи-інтернату католицької місії Святого Юджина в провінції Британська Колумбія.

Читайте також: Канада виділить країнам, що розвиваються, понад $300 мільйонів на боротьбу з пандемією

Державні ЗМІ КНДР повідомили, що сотні вихованців інтернатів для дітей-сиріт вирушили безкоштовно працювати в «складні галузі ручної праці», зокрема, на вугільні шахти, і сільськогосподарські підприємства. Інформагентство KCNA стверджує, що діти прийняли це рішення самостійно і добровільно в знак подяки уряду і Трудової партії КНДР за надану турботу.