UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Канаді злочинець розстріляв понад 10 осіб

Стрілець переміщався по території провінції, вбиваючи цивільних і поліцейських.

В канадській провінції Нова Шотландія озброєний чоловік убив більше 10 осіб, включаючи як мінімум одного поліцейського, повідомляє агентство Reuters.

Поліція вже встановила особу нападника - це був 51-річний Габріель Вортман. Протягом 12 годин він переміщався по території провінції, вбиваючи людей в різних місцях. Свою криваву подорож зловмисник почав ще в суботу, в маленькому поселенні Портапик, в 130 кілометрах на північ від центру провінції, міста Галіфаксу. Правоохоронці поки не можуть назвати остаточне число жертв, але відомо, що серед загиблих був співробітник поліції.

Поліцейські повідомили журналістам, що вбивця уже мертвий, проте не уточнили, за яких обставин він загинув. Також не підтверджують повідомлення ЗМІ про те, що Вортман убитий в перестрілці з Королівською канадською кінною поліцією.

В місцевих новинах дії Вортмана називають найбільшим масовим вбивством на території країни з часів загибелі 15 жінок в Монреалі, в грудні 1989 року.

У серпні минулого року подібний випадок стався на території торгового центру в Техасі - тоді загинуло 18 осіб. Пізніше відвідувачів торговельної мережі Walmart залякували численними помилковими повідомленнями про розстріли в її супермаркетах.