UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Канаді від невідомої хвороби страждають десятки людей – Guardian

Регіональна влада схиляється до того, що жодного захворювання у провінції немає

У канадській провінції Нью-Брансвік майже 50 людей страждають від схожих неврологічних симптомів. Їхню причину досі не змогли встановити, пише британська газета The Guardian.

Серед симптомів хворі виділяють спазми м'язів, порушення роботи вестибулярного апарату, проблеми з пам'яттю, болі в ногах та руках, а також галюцинації, втрату ваги та безсоння.

Жителі Нью-Брансвіка страждають на це вже два роки, але історія стала публічною лише в березні минулого року, коли опублікували документ Агентства громадської охорони здоров'я провінції. У ньому медиків просили відстежувати симптоматику, схожу на хворобу Крейтцфельдта-Якоба – рідкісне смертельне захворювання головного мозку.

Влада виявила 48 підозрілих випадків, хоча медичні джерела газети повідомляли, що кількість таких пацієнтів наближається до 150. Багатьом із хворих 20–30 років.

The Guardian у місцевому департаменті довкілля та охорони здоров'я розповіли, що вивчають і екологічні причини хвороби: синьо-зелені водорості, токсичні молюски, хронічне виснаження та навіть хімічні речовини, які використовують для знищення рослинності.

Регіональна влада схиляється до того, що жодного захворювання у провінції немає, а випадки появи неврологічних симптомів не взаємопов'язані.