UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Канаді повідомили про 486 раптових смертей через аномальну спеку

Фахівці припускають, що найближчими днями число померлих буде збільшуватися.

Аномальна спека в Канаді призвела до більш, ніж 486 раптових смертей, що майже втричі вище за середні показники, повідомляє CBC.

За словами головного коронера Лайзи Лапуант, зазвичай в цей період фіксують 165 раптових смертей. Вона вважає, що більшість випадків пов'язані зі спекою, але це ще не підтвердили.

Лапуант додала, що більшість померлих в останні дні жили одні, а їхні тіла були виявлені в задушливих непровітрюваних приміщеннях.

Головний коронер допустила, що найближчим часом число померлих буде збільшуватися.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо висловив співчуття близьким людей, які стали жертвами аномальної спеки, передає ВВС.

«Наші думки з людьми, які втратили близьких через спеку», - сказав він, назвавши таку погоду нагадуванням про необхідність вирішення проблеми зміни клімату.

Аномальна спека в Канаді, в деяких регіонах якої температура досягла 50 градусів Цельсія, пов'язана з так званим ефектом «теплового купола» - зоною високого тиску, що на даний момент розташовується над кордоном США і Канади.

Читайте також: Спека у Канаді досягла майже 50°C: десятки людей померли

Раніше синоптик Леонід Горбань зробив прогноз щодо того, якою буде погода в липні в Україні. За його словами, очікується багато дощів і бурі, будуть і аномально спекотні дні.