UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Кабулі поруч з посольством РФ смертник підірвав автомобіль

Агентство Pajhwok з посиланням на заступника глави МВС Афганістану повідомляє про чотирьох загиблих і 24 постраждалих.

Смертник на автомобілі, начиненому вибухівкою, здійснив самопідрив біля посольства Росії у столиці Афганістану Кабулі. За попередньою інформацією, загинули чотири людини і ще 24 людини отримали поранення, ніхто із співробітників російського посольства при цьому не постраждав, передає видання "КоммерсантЪ" з посиланням на МЗС РФ.

У середу, 20 січня, біля російського посольства в Кабулі на проспекті Дар-уль-Аман, де також знаходиться парламент Афганістану, вибухнув замінований автомобіль. У поліції повідомили, що вибуховий пристрій привів в дію терорист-смертник.

За попередньою інформацією, загинули не менше трьох осіб, ще близько двадцяти отримали поранення.

Агентство Pajhwok з посиланням на заступника глави МВС Афганістану повідомляє про чотирьох загиблих і 24 постраждалих.

Джерело "Коммерсанта" в МЗС РФ підтвердило факт вибуху в районі Кабула, де знаходиться російське посольство. За словами співрозмовника "Ъ", "ніхто з російських дипломатів не постраждав, вибух не був спрямований проти дипломатичної місії РФ".

Відповідальність за вибух поки ніхто на себе не взяв.

11 січня в пакистанському Ісламабаді стартували переговори про мир в Афганістані. Переговорний процес триває на тлі здійснюваних талібами актів насильства в Афганістані цієї зими, зокрема з вибухами в столиці країни, атаками на іноземні консульства, погрозами бойовиків захопити стратегічну південну провінцію тощо.

Аналітики відзначають, що діючи таким чином, таліби намагаються посилити свій вплив на переговори.