UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Ірані стався теракт біля мечеті: є загиблі та поранені

Попередньо, відповідальність за атаку взяли на себе бойовики ІДІЛ.

У місті Шираз на півдні Ірану сталася стрілянина біля мечеті Шах-Черах. Двоє людей намагалися увійти у храм, відкривши вогонь по людях. Місцева влада та ЗМІ повідомляють про загибель від одного до чотирьох людей, також щонайменше семеро громадян отримали поранення.

Як пише новинна агенція Tasnim, під час теракту двоє озброєних чоловіків намагалися увійти в мавзолей. У результаті терористичної атаки на храм загинули двоє священнослужителів.

Читайте також: Теракт у Єрусалимі: семеро загиблих, троє поранених

За інформацією військових у південній провінції Фарс, одного терориста затримали, він мав при собі гвинтівку та 8 магазинів із набоями. Чоловіка вже допитують. Іншого нападника розшукують правоохоронці.

Також у результаті нападу поранення отримали щонайменше семеро людей. Їх доставили у лікарню, деякі з них знаходяться у важкому стані.

Як пише Bloomberg з посиланням на державне телебачення Ірану, відповідальність за атаку взяли на себе бойовики терористичного угруповання ІДІЛ.

Читайте також: «Ісламська держава» взяла відповідальність за теракт в Пакистані: 54 загиблих

Зазначимо, святиня Шах-Чераг була місцем аналогічного нападу озброєних терористів у жовтні 2022 року. Тоді озброєний терорист увірвався до храму та вбив 15 паломників, зокрема жінок і дітей. Перш ніж він був застрелений силами безпеки, нападник встиг поранити десятки людей. Згодом місцева розвідка оголосила про арешт 26 терористів за їхню причетність до нападу.

Нагадаємо, у Тель-Авіві в Ізраїлі стався черговий теракт, поранення отримав муніципальний інспектор. Терористом виявився 22-річний Камаль Абу Ахмед з Дженіна, член палестинського «Ісламського джихаду». Він був застрелений на місці події і помер від отриманих ран.