UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Грузії вважають, що повернення Саакашвілі було "спецоперацією", щоб втягнути країну у війну

Так кажуть у правлячій партії Грузії "Грузинська мрія".

Мамука Мдінарадзе який займає посаду керівника партії "Грузинська мрія", що головує у парламенті країни, коментуючи заклик Володимира Зеленського роявити милосердя і направити колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі на лікування за кордон, заявив, що повернення експрезидента було "спецоперацією", щоб втягнути Тбілісі у війну. Про це повідомляє JAM-News.

"Відправлення Саакашвілі до Грузії було спецоперацією. Сьогодні автори спецоперації навіть надали заяву президента України. Це проста оцінка", – зазначив Мдінарадзе.

Він також сказав, що метою приїзду колишнього грузинського президента було "розв'язання війни".

"У них (керівництва України) є таке очікування, і планувальники спецоперації також домоглися того, щоб навіть президент України відреагував на цю історію. Ми маємо розглядати це у взаємозв'язку, у синтезі. Такі речі не відбуваються випадково. Це була спецоперація із втягнення Грузії у війну і розкол Грузії. Спецоперація провалилася і сьогодні, оскільки в нас немає іншого виходу, ми розглядаємо всі заяви саме в цьому контексті", – додав депутат.

Читайте також: Саакашвілі можуть відстрочити подальше виконання вироку – президент Грузії

Нагадаємо, Міхеіл Саакашвілі був затриманий по поверненню у Грузію ще 1 жовтня 2021 року. Проти експрезидента Грузії відкрили щонайменше чотири кримінальні справи.

У відповідь на це президент Володимир Зеленський заявив, що Україна домагатиметься повернення Саакашвілі.