UA / RU
Підтримати ZN.ua

У гонці за пост президента США Камалла Харіс б'є Трампа його ж зброєю - Reuters

Кандидат у президенти від Демократичної партії прагне переконати виборців, що не визначились, у тому, що вона більш підходить для президентської посади.

Віце-президент Камала Харріс планує оприлюднити свою медичну інформацію в суботу, щоб привернути увагу до відмови республіканського суперника Дональда Трампа зробити те саме, повідомляє Reuters з посиланням на помічника Харріс.

У звіті про медичну історію та стан здоров'я Харріс говориться: «Вона має фізичну та розумову витривалість, необхідну для успішного виконання обов'язків президента, включаючи обов'язки головного виконавчого директора, глави держави та головнокомандувача», як заявив помічник.

59-річна Харріс змагається за Білий дім із 78-річним Трампом. Кампанія Харріс прагне підкреслити вік колишнього президента, який став найстаршим кандидатом у гонці після того, як 81-річний президент Джо Байден відійшов від ролі лідера Демократичної партії після невдалого виступу на дебатах із Трампом.

Читайте також: Трамп має перевагу над Гарріс у питанні щодо війни РФ в Україні – опитування WSJ

Кандидати від Демократичної та Республіканської партій ведуть дуже напружену гонку. Кампанія Харріс сподівається, що контраст між її відносною молодістю і ментальною ясністю на тлі більш похилого віку Трампа та його схильності до відволікань, а також різниця у прозорості між двома кандидатами допоможе переконати невизначених виборців у тому, що вона більш підходить для президентської посади.

« Факти чи емоції? Чому американські робітники готові голосувати проти своїх інтересів і за Трампа » – про це стаття завідувачки програми славістики в Університеті Вашингтона та Лі (штат Вірджинія, США) Анни Бродські-Кроткіної на ZN.UA.