UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Гонконгу горить Світовий торговий центр, у пастці на даху сотні людей

Опіки, травми та отруєння чадним газом отримали 13 людей, постраждалих ушпиталили.

У Гонконгу вранці 15 грудня спалахнула будівля Світового торгового центру Causeway Bay, у пастці на даху опинилися понад 300 людей, пише South China Morning Post.

З отруєнням чадним газом ушпиталили сімох людей, ще одна жінка потрапила до лікарні з травмами ніг. Згодом кількість постраждалих збільшилася до 13 людей.

За попередніми даними, пожежа почалася в щитовій, вогонь перекинувся на риштування, і 38-ми поверхову будівлю швидко затягнуло димом. У торговому центрі знаходяться магазини, ресторани та офіси, в обідній час усередині було багато людей.

Десятки людей опинилися у пастці на різних поверхах будівлі. Щоб евакуювати заблокованих на п'ятому поверсі, пожежники використали висувні сходи. Ще близько 160 людей вдалося евакуювати з даху.

«Спочатку ми пішли вниз, але приблизно на 17 поверсі зрозуміли, що внизу сильне задимлення, тому ми вирішили піти на дах», - розповідає журналістам офісний працівник Ернест Чан.

Ще один співрозмовник журналістів розповів: через ремонтні роботи у будівлі було обмежено кількість виходів (лише два) і ліфтів (із чотирьох працювали лише два), частина ескалаторів не працює. За його словами, заблукати в лабіринті переходів доволі легко.

Пожежі в Causeway Bay присвоєно третій рівень небезпеки з п'яти можливих.

Читайте також: У Південній Кореї не можуть загасити пожежу в 33-поверховому хмарочосі - горить вся будівля

Нагадаємо, увечері 5 травня спалахнув 47-ми поверховий хмарочос Abbco Tower у Шарджі (ОАЕ). Вогонь спалахнув в одному з ресторанів та швидко поширився на верхні поверхи будівлі. Опіки й травми дістали 12 людей, дев'ятьом постраждалим допомогу надали на місці, травми трьох людей потребували лікування у стаціонарних умовах.