UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Голлівуді кінооператори вимагають заборонити використання на зйомках справжньої зброї

А у Каліфорнії вже планують офіційну заборону

Кінооператори Голлівуду вимагають заборонити використання справжньої вогнепальної зброї на знімальному майданчику. З цією ініціативою виступили 214 кінооператорів після загибелі оператора з України Галини Хатчінс під час зйомок фільму «Ржавчина». Про це повідомляє Variety.

Підписанти, серед яких Грег Фрейзер (фільм Дюна), Рейчел Моррісон (Чорна пантера), Менді Вокер (Мулан), закликають керівництво профспілок, продюсерів і законодавців підтримати цю ініціативу.

Сенатор штату Каліфорнія Дейв Кортезе заявив, що планує запровадити офіційну заборону на використання справжньої вогнепальної зброї та бойових патронів у кіновиробництві, а губернатор штату Нью-Мексико Мішель Луджан Гришем підкреслила, що штат вживе таких заходів, якщо індустрія розваг не вживе такої заборони.

Читайте також: Родині загиблої в Голлівуді українки в США зібрали понад 175 тисяч доларів

Раніше повідомлялося, що американський актор Алек Болдуін репетирував сцену з використанням револьвера, коли він вистрілив і потрапив у груди оператора Галини Хатчінс. Про це свідчать дані письмових показань свідків про трагедію, яка сталася на зйомках фільму «Іржа»