UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Грузії затримали чеченця, який готував замах на журналіста, що наживо облаяв Путіна – ЗМІ

Чоловіка затримали в п'ятницю.

В столиці Грузії, Тбілісі, затримали чеченця, який приїхав в країну, щоб убити журналіста Георгія Габунія, який рік тому наживо на телеканалі "Руставі орі" нецензурно висловився про президента РФ Володимира Путіна і його покійних батьків, передає телеканал Formula з посиланням на власні джерела.

Грузинське видання Sova пише, що затриманому 40 років. Відомо, що його затримали кілька днів тому під час спецоперації, проведеної в Тбілісі співробітниками контртерористичного департаменту.

Зазначається, що після ефіру від 7 червня 2019 року Габунія отримував погрози. Так глава російської Чечні Рамзан Кадиров заявив, що Габунія "не є ні сином Кавказу, ні чоловіком, ні горянином". "Ми не можемо постійно удавати, що не помічаємо підкреслено ворожі витівки з боку Грузії. ...> У світі мільйони молодих людей, які глибоко шанують Володимира Путіна. Габунія потрібно заховати за сімома парканами, бо перший же зустрічний може зробити з ним те, чого він заслужив", - написав тоді Кадиров.

Нагадаємо, на початку червня минулого року Габунія в ефірі телеканалу нецензурно облаяв Путіна і його покійних батьків. В Держдумі після заяв Габунії виступили з пропозицією Габунию екстрадувати у Росію і судити в російському суді, а Грузії заборонити ввезення вин і мінеральної води. Але Путін не підтримав вірнопідданий жест Держдуми.

Тоді ж глава "Руставі 2" Гварамія заявив, що каналу "мало не забороняють" висловлювати думку заради експорту вина та мінеральної води. "Плювати я хотів і на "Боржомі", і на вино. Що, значить, ми повинні говорити, що Путін хороший, для того, щоб хтось міг ввозити в Росію "Боржомі", вино і "Набеглаві"?", - сказав він.