UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Греції відбудуться другі за рік дострокові парламентські вибори

Відзначається. що у виборах беруть участь 19 партій і коаліцій.

20 вересня у Греції пройдуть дострокові вибори в парламент - другі у цьому році, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За підсумками виборів має бути сформований новий уряд країни.

У кінці серпня президент Греції Прокопіс Павлопулос підписав указ про розпуск парламенту і проведення позачергових парламентських виборів 20 вересня.

Цьому передувало рішення прем'єр-міністра Греції Алексіса Ціпраса піти у відставку. Даний крок був пов'язаний з тим, що він втратив парламентську більшість після того, як прихильники жорсткої лінії правлячої коаліції СІРІЗА виступили проти угоди з іноземними кредиторами щодо врегулювання грецького боргу.

У парламентських виборах 20 вересня беруть участь 19 партій і коаліцій, однак основними суперниками є СІРІЗА і опозиційна партія "Нова демократія", яку очолює колишній міністр оборони Греції Евангелос Меймаракис.

Читайте також: Україна йде шляхом Греції, але вона важливіша для Європи – The Times

Раніше повідомлялося, що партія екс-прем'єра Греції СІРІЗА напередодні позачергових виборів у Греції з 26% підтримки мінімально випереджає опозиційну "Нову демократію", за яку готові проголосувати 25% виборців.

Нагадаємо, що попередні парламентські вибори в Греції пройшли 25 січня 2015 року. А 5 липня цього року відбувся референдум, за підсумками якого громадяни країни висловилися проти умов виділення країні чергового пакету допомоги, запропонованих міжнародними кредиторами.