UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Греції мало шансів на отримання фінансової допомоги від єврозони - WSJ

Афіни мають погасити борг перед МВФ вже в березні, готівкові кошти в країні тануть.

Греція зтикнеться з кризою готівки в найближчі тижні, шанси на отримання фінансової допомоги від єврозони падають. Усі ці фактори можуть завдати серйозного удару по грецькій економіці, пише The Wall Street Journal.

Незважаючи на те, що грецький уряд забезпечив розширення програми фінансової допомоги для своєї країни минулого тижня, це не дає Афінам доступу до готівки. Щоб розблокувати ці гроші, Греція повинна погодитися на перегляд програми заходів з жорсткої економії.

"Цей процес, імовірно, займе місяці переговорів, але у Греції немає цього часу. Країна повинна погасити борг перед МВФ 1,5 млрд євро ($ 1,7 млрд) в березні, заплативши перший внесок у майже 300 млн € вже в цю п'ятницю", - йдеться в статті.

Опинившись між скороченням податкових надходжень і вимогою погасити борг найближчим часом перед МВФ, Афіни можуть зіткнутися з проблемою оплати своїх рахунків до кінця березня, наголошують чиновники єврозони.

Читайте також: Прем'єр Греції знову вимагає списання боргів країни

Напередодні керівник Єврогрупи Єрун Дейсселблум повідомив The Financial Times, що Греція повинна негайно розпочати проведення економічних реформ, щоб отримати фінансову допомогу.

Повідомлялося, що Греції може знадобитися додаткова фінансова допомога вже в березні.

В даний час обговорюються варіанти, при яких Греції знадобиться ще як мінімум 20 млрд євро.

Раніше міністри фінансів країн єврозони схвалили запропонований Грецією план реформ, який дозволить продовжити діючу програму фінансової допомоги країні.