UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Гонконзі протестувальники планують пікетувати будинок міського голови

Переговори з владою не дали відчутних результатів.

Мітингувальники в Гонконзі планують провести марш до хати голови міста Лян Чженьїна.

Як повідомляє Reuters, до такого рішення частину протестувальників підштовхнули безрезультатні переговори з владою. Вони очікують, що таким чином все-таки змусять главу Гонконга прислухатися до них.

Увечері у вівторок п'ятеро представників керівництва міста (Чженьїна серед них не було) 21 жовтня в прямому ефірі зустрілися з п'ятьма лідерами студентів. В результаті чиновники заявили, що в подальшому може обговорюватися механізм відбору кандидатів на пост керівника міста. Вони також пообіцяли переправити в Пекін свою доповідь щодо ситуації, де нібито викладуть вимоги протестувальників.

Демонстранти залишилися невдоволеними через відсутність істотних поступок. Розчаровані студенти після зустрічі заявили, що вони ще не вирішили, чи варто взагалі продовжувати переговори.

"Очевидно, чому так багато людей залишаються тут (в центрі Гонконгу, в адміністративному районі - ред). Це тому, що ми не маємо ні найменшого поняття, про що вони (чиновники) говорили... Влада не дала нам чіткої відповіді і напрямок для діалогу сьогодні. Ми вкрай розчаровані", - заявив один з лідерів протестуючих Ювон Леунг, виступаючи перед своїми соратниками.

Нагадаємо, в понеділок, 13 жовтня, поліція Гонконгу почала розчищати центр міста від барикад. У ніч на середу, 15 жовтня, відбулися серйозні зіткнення між поліцією і демонстрантами, в результаті чого було затримано 45 осіб. В суботу учасники акцій протесту почали зводити нові барикади, тривали сутички з поліцією. Влада погодилися на відкриті переговори.