UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Франції починається п'ята хвиля пандемії коронавірусу

Міністр охорони здоров'я Олів'є Веран заявив у середу, що Франція знаходиться на початку п'ятої хвилі епідемії коронавірусу.

У Франції починається п'ята хвиля епідемії COVID-19, повідомляє Reuters, посилаючись на заяву міністра охорони здоров'я країни Олів'є Верана.

"Декілька сусідніх країн вже перебувають у п'ятій хвилі епідемії COVID, те, що ми переживаємо у Франції, явно схоже на початок п'ятої хвилі", - заявив міністр.

Веран додав, що циркуляція вірусу пришвидшується.

У середу МОЗ Франції зареєструвало 11 883 нових випадків захворювання, як зазначається, це другий день поспіль, коли кількість нових ковод-випадків перевищила 10 тис.

А 10 листопада президент країни Еммануель Макрон оголосив про нові вимоги до вакцинації, оскільки випадки коронавірусу знову починають зростати по всій країні.

Так, з 15 грудня паспорти вакцинації осіб віком 65 років і більше не будуть дійсними, якщо їм не було здійснено ревакцинацію.

Читайте також: Ревакцинація від COVID-19 може стати щорічною — гендиректор Pfizer

Виробник вакцини від коронавірусу Pfizer та його німецький партнер BioNTech домагаються дозволу на «бустерну» дозу своєю вакциною від коронавірусу всіх бажаючих від 18 років і більше. Таке рішення може збільшити кількість ревакцинацій у критичний момент пандемії. Компанії вже звернулися до федеральних регулюючих органів.