UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Франції стартує конференція експертів щодо запобігання ядерної катастрофи

У центрі уваги - дискусія про ситуацію на Корейському півострові.

Ювілейна 10-та конференція Міжнародного люксембурзького форуму, присвячена актуальним проблемам нерозповсюдження ядерної зброї, відкривається сьогодні в Парижі. Як очікується, в центрі уваги учасників дискусії буде ситуація на Корейському півострові.

"Під час Форуму передбачається обговорити питання стану та перспектив контролю над ядерними озброєннями, перспектив зміцнення режиму ядерного нерозповсюдження, регіональних проблем ядерного нерозповсюдження", - зазначили в оргкомітеті форуму.

Як зазначив напередодні президент Люксембурзького форуму В'ячеслав Кантор, "слід негайно відновити шестисторонні переговори щодо північнокорейської ядерної зброї та відповідної ядерної програми".

У роботі Форуму, який триватиме два дні, візьмуть участь понад 60 міжнародних експертів у сфері нерозповсюдження ядерної зброї з Росії, США, Великобританії, Франції, Індії, Китаю, Австралії, Канади, Швеції, Ізраїлю, Південної Кореї та інших країн.

Міжнародний Люксембурзька форум щодо запобігання ядерної катастрофи створений рішенням конференції, яка відбулася 24-25 травня 2007 року в Люксембурзі.