UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Франції далекобійники оголосили страйк по всій країні

Страйк проводиться за призовом основних профспілок та проводиться по всій країні.

Французькі далекобійники оголосили масовий страйк, протестуючи проти важких умов праці та низьких зарплат. Пізно ввечері в неділю вони приступили до акції протесту, організовано виїхавши колонами на автомагістралі в різних куточках країни.

Ініціаторами страйку стали профспілки, які заявили, що страйк триватиме як мінімум до вівторка, поки не буде проведено черговий раунд переговорів з роботодавцями.

Головна вимога далекобійників - підвищення зарплат водіям, яка не переглядалася вже кілька років.

Водії планують провести щонайменше 50 різних акцій протестів у різних департаментах Франції. Водії планують блокувати в'їзди та виїзди великих регіональних складів, нафтопереробні заводи і ряд інших ключових економічних об'єктів.

У столичному регіоні навколо Парижа вони планують заблокувати річковий порт Женвилье, через яких проходить щоденно 20 млн вантажів.

У той же час у профспілці наголошують, що не збираються створювати незручності для простих власників автотранспорту та створять їм по можливості "коридори" для проїзду.

Читайте також: Франція хоче скасувати скандальний "податок Депардьє"

Останні великі акції протестів працівників проводилися восени 2014 року в Греції та Німеччини. Вони стали наймасштабнішими за останні 20 років.