UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Франції близько 170 тисяч людей протестували проти реформи праці

У Парижі в ході протесту сталося зіткнення учасників акції та поліцейських.

© naijabraided.com

Близько 170 тисяч людей взяли у четвер, 15 вересня, участь в акціях протесту проти прийнятої владою Франції реформи трудового законодавства, повідомляє Aljazeera.

Учасники акції протестували проти непопулярних заходів цієї реформи, яка передбачає збільшення кількості робочих годин в тижні. Варто зазначити, що зараз тривалість робочого тижня у Франції становить 35 годин.

За оцінкою влади Франції, число учасників акції по країні вдвічі менше - близько 78 тисяч осіб, а от організатори нарахували 170 тисяч осіб.

У результаті зіткнень в Парижі постраждали чотири учасника акції і вісім поліцейських, у яких протестувальники кидали камінням і коктейлями молотова. Повідомляється, що у зв'язку з цим поліція застосувала сльозогінний газ і шумові гранати. За такі провокації були заарештовані 15 учасників протесту.

Варто нагадати, що навесні й влітку у Франції проти трудової реформи регулярно проходили масові страйки із зіткненнями і заворушеннями.

Запропонована урядом Мануеля Вальсу лібералізація трудового законодавства несе в собі ідею створення робочих місць у Франції, але законопроект містить низку вкрай непопулярних "зліва" заходів. Зокрема, такі заходи дозволяють збільшити тривалість робочого дня на підприємствах і спрощують процедуру звільнення працівників.

Президент Франції вже заявляв, що не буде відмовлятися від реформи ринку праці, яка викликала вуличні протести, які тривають вже два місяці.