UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Фінляндії мають намір вакцинувати проти COVID українських заробітчан

Але остаточне рішення щодо щеплення іноземців ще не прийнято.

Фінляндія може забезпечити вакцинацію проти коронавірусу українців, які приїжджають до країни на роботу чи сезонні роботи, повідомляє посольства Фінляндії в Україні. Таку рекомендацію Міністерства охорони здоров'я отримали місцеві органи влади. 

"Міністерство охорони здоров'я Фінляндії рекомендувало місцевим органам охорони здоров'я забезпечити вакцинацію проти COVID-19 також іноземних громадян, які працюють у Фінляндії тривалий час. Громадяни України можуть звернутися за щепленням проти COVID-19 в центр вакцинації муніципалітету, в якому вони проживають. 

Зверніть увагу, що доступність вакцин та хід програми вакцинації різняться в залежності від регіону. Остаточне рішення про можливість вакцинації іноземного громадянина завжди приймається муніципальними органами охорони здоров'я", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Опитування: В Україні зараз 43% переконаних противників вакцинації від COVID-19

Нагадаємо, що українцям, які їдуть до Польщі працювати, робитимуть на кордоні щеплення від коронавірусу препаратом Johnson & Johnson, оскільки він вимагає лише одного уколу.

Раніше повідомлялося, що вакцина Johnson & Johnson є більш ніж на 85% ефективною в запобіганні важких випадків COVID-19 і повністю запобігає госпіталізації і смерті. Загальна ефективність - 66%.