UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Фінляндії хочуть позбавити громадянства трьох російських олігархів

Засновники петиції вважають, що росіяни з оточення Путіна становлять загрозу для репутації та економіки Фінляндії.

У Фінляндії хочуть позбавити громадянства російських олігархів Геннадія Тимченка, Бориса Ротенберга і Романа Ротенберга, які входять до близького оточення президента РФ Владіміра Путіна.

Як повідомляє видання Yle, на сервісі Міністерства юстиції, через який громадяни можуть пропонувати зміни до законодавства, було зареєстровано петицію про позбавлення фінського громадянства олігархів російського походження. Якщо за шість місяців з моменту заснування вона набере 50 тисяч підписів, то її зобов’язаний розглянути парламент.

Автори ініціювали позбавлення громадянства Фінляндії росіян, які мають громадянство іншої країни і потрапили в санкційні списки США, Британії або ЄС. Наразі їх троє - Геннадій Тимченко, Борис Ротенберг та його син Роман Ротенберг. Ініціатори процедури підкреслили, що ці особи можуть становити загрозу для репутації та економіки Фінляндії. Вони вважають, що через рахунки у фінських банках Тимченко і Ротенберги відмивали кошти, отримані незаконним шляхом в Росії.

Читайте також: Американські законодавці планують дозволити використати активи російських олігархів для допомоги Україні

Нагадаємо, що раніше у Франції конфіскували три вілли, які належать російським олігархам.

«Росія увійшла в епоху негативного економічного зростання», - заявила голова центробанку РФ. Епоха - напрочуд влучне слово. Чому, читайте в тексті Олександра Кошового «Економіка РФ помирає».