UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Душанбе доставили 1,5 млн доз вакцин Moderna із США

Це перша партія вакцин від COVID-19 американського виробництва, що надійшла в Таджикистан.

В Таджикистан в ніч на понеділок спеціальним рейсом авіакомпанії доставили 1,5 млн доз вакцин Moderna зі США, передає "Інтерфакс", посилаючись на прес-центр міністерства охорони здоров'я і соціального захисту Таджикистану.

Напередодні перший заступник прес-секретаря Державного департаменту США Джаліна Портер говорила, що США направили на допомогу для боротьби з коронавірусною інфекцією 22 млн доз препаратів в 23 країни, в тому числі в Таджикистан.

Раніше, 22 липня Азербайджан надав Таджикистану 40 тис доз вакцини AstraZeneca в якості гуманітарної допомоги.

Кампанія вакцинації від COVID-19 серед громадян старше 18 років почалася в Душанбе 25 червня. В даний час в країні використовуються вакцини AstraZeneca індійського виробництва, завезені в країну в березні за програмою COVAX 192 тисячі доз, а також пропозиції, що надійшли 20 червня в якості гуманітарної допомоги з Китаю 300 тис доз вакцини "CoronaVac".

За даними Міністерства охорони здоров'я Таджикистану, загальне число підтверджених випадків COVID-19 в країні становить 14 592 (87 за останню добу). З цього числа вилікувалися 14 096 чоловік, або 96,5% від загального числа хворих, в тому числі 74 людини за минулу добу. Одна людина померла, з початку пандемії жертвами COVID-19 в країні стали 117 осіб. Перші зараження коронавірусів в Таджикистані МОЗ підтвердило 30 квітня 2020 року.

Читайте також: РФ і КНР намагаються зганьбити західні вакцини від COVID-19 - Білий дім

Також США почнуть поставляти вакцин від COVID-19 в Ефіопію, Джібуті і Буркіна-Фасо.

Протягом літа США розраховують розподілити 25 млн доз препаратів серед 49 африканських країн.