UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Держдумі РФ запропонували дозволити жителям ОРДЛО працювати в Росії без патенту

Законопроект внесли, зокрема, "сенатори" окупованого Криму і "депутати" від цього регіону.

До Державної думи РФ внесли законопроект, який дозволяє мешканцям окупованих районів Донбасу працювати в Росії без патенту.

Зараз для іноземців, які можуть приїжджати до Росії без візи, діє дозвільний порядок здійснення трудової діяльності за патентом. При цьому біженцям і тим, хто отримав притулок у РФ, у порядку виключення можна працювати без патенту та дозволу на роботу, пише "Коммерсант".

Автори законопроекту пропонують внести у цю ж категорію громадян України або осіб без громадянства, які постійно проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей.

У пояснювальній записці зазначається, що "деякі регіони РФ потребують такого нововведення". В якості прикладу наводиться анексований Крим, який "на даний час не повністю переорієнтувався на внутрішні резерви".

Законопроект внесли "сенатори" окупованого Криму Ольга Ковітіді і Сергій Цеков, "депутати" від цього регіону Наталія Поклонська і Андрій Козенко ("Єдина Росія"), депутати від КПРФ Казбек Тайсаєв і Сергій Шаргунов, а також позафракційний депутат Олексій Журавльов (лідер партії "Родина").

Нагадаємо, що 4 квітня Верховна Рада попередньо схвалила порядок оформлення документів жителів Донбасу і біженців. Згідно з проектом закону, громадяни, які проживають в зоні АТО, зможуть оформити документи на території області, в якій проводиться антитерористична операція. Оформлення документів громадянам, які переселилися із зони АТО, проводиться за фактичним місцем проживання.