UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Держдепі пояснили, чому вибори в Сирії не можуть бути легітимними

Режим Асада продовжує вбивати власних громадян.

Влада США не визнає легітимність парламентських виборів у Сирії, тому що голосування проходило в країні, охопленій війною і тероризмом. Про це заявив у Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі.

"Важко уявити, як нинішні парламентські вибори в Сирії можуть бути чесними, вільними і заслуговуючими на довіру, – сказав Кірбі. – Зараз, коли режим Асада продовжує знаходитися при владі, коли люди як і раніше піддаються атакам з боку власного уряду і, якщо говорити відверто, багато мільйонів сирійців навіть не перебувають у країні, не беруть участь у цих виборах, тому що їм довелося втікати зі своєї країни, зі свого дому".

Кірбі зазначив, що нинішній режим в Сирії продовжує вбивати власних громадян, і багато жителів не можуть брати участь в голосуваннях, оскільки, повернувшись, будуть убиті.

Як повідомлялося раніше, сирійська опозиція вважає, що перехідний період можливий тільки після усунення Асада. "Ми вважаємо, що перехідний період в Сирії почнеться після падіння режиму Асада або його смерті. Не існує можливості почати цей період під час правління цього режиму або його голови при владі", – підкреслив учасник переговорів.

26 лютого Рада Безпеки ООН одноголосно підтримав резолюцію про перемир'я в Сирії. Згодом, РФ і США запропонували сторонам конфлікту в Сирії припинити бойові дії з 27 лютого. Сирійська опозиція повідомила, що приймає угоду про перемир'я, але за умови дотримання низки гуманітарних вимог. Пізніше стало відомо, що США і Росія працюють над проектом нової конституції Сирії.