UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Держдепартаменті США прокоментували заяви Кіссинджера щодо України

В США наголосили, що лише українці можуть визначати майбутнє своєї країни.

У Держдепартаменті заявили, що США надаватимуть підтримку Україні до її остаточної перемоги у розв'язаній Росією війні. При цьому лише українці можуть визначати майбутнє власної країни. Про це повідомив Укрінформ.

"Ми твердо впевнені, що лише Україна має право вирішувати власне майбутнє", - заявили у Вашингтоні після заяв колишнього держсекретаря США Генрі Кіссинджера на форумі в Давосі.

У Держдепартаменті США наголосили, що Україна обов'язково вийде переможцем у розв'язаній Росією війні.

"Ми не знаємо, коли закінчиться ця війна, але ми знаємо одне: Україна вийде переможцем. І Сполучені Штати стоятимуть разом з Україною, доки це буде необхідно", - наголосили у Вашингтоні. 

Читайте також: У світі досі є ті, хто пропонує Україні здати території, щоб Росія лишилась задоволеною — Зеленський

Раніше колишній Держсекретар США Генрі Кіссинджер під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі заявив, що Україна має поступитися Росії частиною території, а США і Захід не повинні розраховувати на російську поразку у війні.

На заяву Кіссинджера відреагував президент України Володимир Зеленський. Глава держави заявив, що зараз 2022 рік, а не 1938-й, коли в Мюнхені відбулося підписання угоди з нацистською Німеччиною, зокрема, про передачу третьому рейху Судетської області.