UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Давосі завершився третій день Всесвітнього економічного форуму

У центрі уваги були фінанси, пандемія COVID-19, ситуація в Україні та безпека.

Сьогодні перед учасниками Всесвітнього економічного форуму у Давосі виступив із відеозв'язку президент України Володимир Зеленський. Він знову закликав допомогти його країні у боротьбі з російською агресією. "Не ми розпочали цю війну, але ми маємо її закінчити", — сказав український лідер, повідомляє Euronews.

Перша леді України Олена Зеленська, виступаючи на Міжнародному економічному форумі в Давосі, закликала світових лідерів зробити все можливе для реалізації десяти кроків до досягнення миру в Україні та запобігання глобальній кризі, сформульованих Володимиром Зеленським.

На форумі виступили генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, канцлер Німеччини Олаф Шольц.

У центрі уваги у середу були фінанси, пандемія COVID-19, ситуація в Україні та безпека. Особливу увагу було приділено подоланню різних криз: енергетичної, кліматичної, фінансової, демографічної.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що не бачить можливостей для російсько-українських переговорів та припинення війни у найближчому майбутньому. Він також зазначив, що світові загрожує глибокий розкол через розрив зв'язків між двома найбільшими економіками планети (США та КНР), і застеріг від "загравань із кліматичною катастрофою".

Канцлер Німеччини Олаф Шольц сказав, що війна в Україні впливає на весь світ, наголосивши, що вона призвела до різкого зростання цін на споживчі товари. Відповідаючи на запитання журналістів, він ухилився від відповіді на питання щодо постачання Україні танків Leopard 2.

Вранці стало відомо, що група надбагатих людей звернулася до світових лідерів та представників бізнесу на Всесвітньому економічному форумі у Давосі із закликом збільшити податки на багатство для вирішення проблеми економічної нерівності.