UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Данії відправили до в'язниці чоловіка за те, що кашляв на поліцейських і зображував хворого на COVID-19

Це не перший подібний випадок в Данії.

Верховний суд Данії засудив чоловіка до чотирьох місяців в'язниці за те, що він під час перевірки на дорозі кашляв на двох поліцейських і вдавав із себе інфікованого коронавірусом, передає Reuters. Інцидент стався ще в березні минулого року, коли у країні ввели перший локдаун.

Чоловіка звинуватили у погрозливій поведінці. Щоправда, пізніше тест на коронавірус виявився негативним.

Місцевий суд спочатку його виправдав, але пізніше вища інстанція винесла звинувачувальний вирок. При цьому прокуратура просила заарештувати чоловіка на термін від трьох до п'яти місяців.

Зазначено, що аналогічний випадок був зареєстрований у Данії минулого року. Це частково впливає на зниження суспільної довіри до уряду під час кризи, викликаної COVID-19. Такі ж випадки були у Великій Британії, США й Канаді.

Читайте також: У Фінляндії виявили нову мутацію коронавірусу

Станом на 18 лютого, у світі зафіксовано 109 901 090 випадків зараження COVID-19. За останню добу, число пацієнтів з коронавірусом у світі збільшилося на 396 482 особи.

У Данії на початку цього року планують ввести паспорти вакцинації, які будуть необхідні для тих, хто подорожує за кордон. "Паспорт вакцини проти Covid-19" випустить Міністерство охорони здоров'я країни.