UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Дагестані палає синагога та обстріляли пост з російськими поліцейськими 

Є повідомлення про загиблих і поранених також на кордоні з РФ

У дагестанському Дербенті, що є одним з найпівденніших міст Російської Федерації, практично повністю знищено вогнем синагогу. Також у контрольованому РФ Дагестані сталися перестрілки на постах з російськими поліцейськими. Місцеві пабліки та Telegram-канали повідомляють про жертви під час сутичок, зокрема про імовірно трьох вбитих російських поліцейських.

Після нападу на синагогу невідомими почалась пожежа, внаслідок якої будівля практично повністю знищена. Біля приміщення синагоги знайдено вбитого, а поруч – пораненого, якого з опіками доправили до лікарні.

Також повідомляється про обстріл посту поліції у Махачкалі – столиці Дагестану. За повідомленням російських пропагандистських медіа, по регіону оголошено план перехоплення нападників, а в результаті обстрілу вбито одного та поранено не менше 6 поліцейських РФ.

Також джерела повідомляють про стрілянину на кордоні РФ та Абхазії. Обставини не відомі, проте у повідомленні говориться про вбитих і поранених, без зазначення кількості жертв.

Очільник Дагестану офіційно прокоментував обстріли та пожежі, зазначивши, що у Дербенті і Махачкалі невідомі “здійснили спроби дестабілізації”.

Раніше з території Карабаху, який є частиною визнаною міжнародною спільнотою частиною Азербайджану, почався вивід російських військ. Вірменські ЗМІ пишуть, що виведення контингенту здійснювалося через Дагестан, підконтрольний РФ.