UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Червоному морі під атакою опинився танкер з нафтопродуктами

Судно втратило можливість маневрувати внаслідок пошкоджень. 

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

У середу, 21 серпня, в Червоному морі біля берегів Ємену танкер з нафтопродуктами Sounion потрапив під напад двох невеликих катерів і був обстріляний трьома снарядами. Судно пошкоджене, але ніхто не постраждав, заявили Міністерство судноплавства Греції та британська організація з морських торговельних операцій (UKMTO), повідомляє Reuters.

Читайте також: Хусити атакували корабель з українським екіпажем. Посольство України в Ізраїлі відреагувало

Екіпаж танкера Sounion повідомив, що до нього наблизилися два невеликих катери з приблизно 15 людьми на борту й відбулася коротка перестрілка зі стрілецької зброї.

Sounion під грецьким прапором з 25 членами екіпажу втратив можливість маневрувати внаслідок нападу, додали в UKMTO, а Міністерство судноплавства Греції заявило, що танкер був пошкоджений. Повідомлень про постраждалих членів екіпажу не було. 

Читайте також: Росія намагалася озброїти хуситів у Ємені, але через тиск відмовилася це робити – CNN

Пов'язані з Іраном бойовики-хусити здійснюють напади на міжнародне судноплавство поблизу Ємену з листопада минулого року на знак солідарності з палестинцями у війні між Ізраїлем і ХАМАС. Атаки хуситів змусили судноплавні компанії перенаправляти кораблі з короткого торгового шляху через Суецький канал на довший маршрут навколо Африки, що порушило світову торгівлю, затримуючи поставки й підвищуючи вартість транспортування.