UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Чехії поїзд, що прямував в Україну, зіштовхнувся з вантажним: є загиблі

Аварія сталася незадовго до півночі.

У Чехії біля зупинки у місті Пардубіце незадовго до півночі пасажирський потяг RegioJet 1021, що прямував в Україну, у Чоп, зіштовхнувся із вантажним потягом ČD Cargo. Четверо людей загинули,  десятки отримали поранення, зокрема і кілька дітей. Про це повідомляє CT24. 

В експресі  їхали близько трьох сотень людей. Рятувальники евакуювали постраждалих, яким надавали допомогу біля потягів. На місце події прибули пожежниі бригади та волонтери,  а також поліція та служба порятунку. На допомогу приїхали навіть карети швидкої допомоги із сусіднього Градец Кралове.

Спершу повідомлялося про двох загиблих, однак згодом прессекретарка рятувальної служби Пардубіце Алена Кісіала повідомила, що внаслідок зіткнення загинули четверо людей.

Читайте також: У Польщі у ДТП загинули українці

На місце аварії прибули міністр внутрішніх справ Віт Ракушан і міністр транспорту Мартін Купка.

«На даний момент є четверо загиблих. Троє людей отримали поранення середньої тяжкості, решта 20 людей отримали легкі поранення», – підтвердив інформацію Ракушан.

За словами Купки, Залізнична інспекція розслідує зіткнення потягів, поки жодних припущень про причини аварії не оголошено. Втім у ЗМІ повідомляють, що  зіткнення, ймовірно, сталося через помилку машиніста  пасажирського потяга.