UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Чехії лікарні переповнені хворими на коронавірус

Уряд вживає екстрених заходів для боротьби зі зростанням захворюваності.

У Чеській Республіці спостерігається найвища активність захворювання з початку епідемії, з коронавірусом госпіталізовано 8162 особи, з яких 1661 особа знаходяться у важкому стані. Лікарні по всій країні працюють на межі своїх можливостей.

Зростаюче число госпіталізацій і постійна завантаженість відділення інтенсивної терапії привели до ситуації, коли чотири з п'яти лікарень Пардубіцької області в даний час не можуть приймати пацієнтів з коронавірусом в реанімацію. Про це повідомив губернатор (hejtman) Пардубіцької області Мартін Нетоліцкі., Повідомляють місцеві ЗМІ.

Важка ситуація спостерігається і в лікарнях Праги. Хоча в столиці майже тисяча ліжок ARO і ICU (відділення інтенсивної терапії), вільні тільки 52. З них 11 адаптовані для лікування пацієнтів з коронавірусів.

У лікарнях Пардубіцької області зайняті всі стаціонарні місця, а також ліжка, які були організовані додатково для розміщення пацієнтів з коронавірусом. Про це повідомив губернатор (hejtman) Пардубіцької області Мартін Нетоліцкі.

Зростаюче число госпіталізацій і постійна завантаженість відділення інтенсивної терапії привели до ситуації, коли чотири з п'яти лікарень Пардубіцької області в даний час не можуть приймати пацієнтів з коронавірусом в реанімацію.

Згідно офіційних даних Міністерства охорони здоров'я, у всьому Пардубіцькому краї є три ліжка для пацієнтів з коронавірусом. Ці статистичні дані показують не тільки місця у відділенні інтенсивної терапії, але і місткість ліжок у ARO (Відділення анестезіології та реанімації). Наприклад, в Пльзеньському і Карловарському краї взагалі немає місць в лікарнях, Ліберецький край теж на межі.

Важка ситуація спостерігається і в лікарнях Праги. Хоча в столиці майже тисяча ліжок ARO і ICU (відділення інтенсивної терапії), вільні тільки 52. З них 11 адаптовані для лікування пацієнтів з коронавірусом.

Все більше молодих пацієнтів опиняються на лікарняних ліжках.

«Тепер ми бачимо і сорокарічних пацієнтів. У нас були госпіталізовані 1980-го року народження. Я кажу про пацієнтів на ШВЛ, тобто про найскладніші ситуації. Безсумнівно, інфекція зараз поширюється інакше, ніж у весняні та осінні місяці. Ми постійно коригуємо наше лікування, але вірус поводиться інакше. Він вражає більш молоде населення», - описав ситуацію журналістам Seznam Zprávy Павел Достав, завідувач відділенням анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії університетської лікарні в Градце-Кралове.

Уряд Чехії ухвалив рішення залучити студентів для боротьби з епідемією covid-19. Рішення стосується учнів третього і четвертого курсів середніх медичних шкіл, студентів медичних і інших спеціалізацій у сфері охорони здоров'я.

Обов'язок починає діяти з понеділка. Міністр охорони здоров'я Ян Блатні заявив, що студенти отримають пріоритетне право на вакцинацію.

У Чеській Республіці вільне пересування людей між районами обмежене вже третій день. Обмеження діятимуть протягом трьох тижнів. Компанії з більш ніж 250 співробітниками повинні почати тестування співробітників з сьогоднішнього дня.