UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Чехії активізувалися російські і китайські спецслужби – контррозвідка

Російська розвідка діє під дипломатичним прикриттям та веде інформаційну війну.

Чеська контррозвідка – Служба безпеки та інформації – відзвітувала про роботу за минулий, 2015 рік, констатувавши, що в країні активізувалися російська і китайська розвідки.

Російські розвідники в Чехії діють під дипломатичним прикриттям, намагаючись отримати економічний вплив і ведуть інформаційну війну, повідомляє чеський портал Novinky.

Також контррозвідка заявила, що росіяни у своїй розвідувальної діяльності використовують чешських громадян. Також росіяни намагаються діяти через місцеві ЗМІ, щоб вплинути на чеську громадськість і створити напруженість у суспільстві.

Інформаційну війну Росія в Чехії в 2015 році вела в контексті української та сирійського криз, зазначає контррозвідка. Також повідомляється і про активізацію китайських спецслужб в Чехії.

Раніше повідомлялося, що в Чехії з'явилося "представництво ДНР", яке чеський МЗС має намір закрити через суд.

Тим часом, МЗС України вручило посольству Чехії ноту протесту у зв'язку з відкриттям в країні "представництва ДНР". У зверненні до офіційної Праги міститься вимога вжити всіх необхідних заходів для перегляду рішення регіональної влади щодо фактично відкриття "представництва" терористичної організації, яке суперечить міжнародному прав.