UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Будапешті вилучили з продажу карти з "неукраїнським" Кримом

Українські дипломати направили листи офіційним органам Угорщини та видавництву, яке випустило карту.

У Будапешті вилучили з продажу карту з некоректним позначенням Криму. На ній анексований Росією український півострів був зображений як частина РФ, повідомляє посол України в Угорщині Любов Непоп.

"У зв'язку з появою інформації про поширення в Будапешті карти з некоректним позначенням українського Криму провели зустріч з власником магазину. Карта вилучена з продажу", - написала вона на своїй сторінці в Facebook.

Крім того, українські дипломати направили листи до угорських офіційних органів та видавництву, яке цю карту випустило, щоб запобігти її подальшому поширенню.

"Просимо всіх, хто виявить подібні випадки, інформувати посольство, щоб оперативно реагувати на будь-які прояви неповаги до територіальної цілісності України", - додала Любов Непоп.

Нагадаємо, раніше у Португалії і Чехії були виявлені карти із зображеним на них "російським" Кримом. Посольства України в обох країнах звернулися до компетентних органів, роз'яснивши їм українську та міжнародну позицію у питанні анексованого РФ півострова: Крим є неподільною частиною суверенної держави Україна, і повинен зображатися відповідним чином.

Крім того, на цьому тижні європейський канал Euronewsопублікував сюжет про військове навчання дітей у Криму та їхнє "патріотичне виховання" без згадки про незаконну анексію РФ півострова. Після реакції на нього Міністерства закордонних справ України та депутатів Європейського союзу, у сюжет були внесені правки - додано рядок про анексію півострова у 2014 році.