UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Британії за підозрою в підготовці теракту затримали шість осіб

П'ятеро чоловіків і одна жінка імовірно готували теракти в трьох графствах країни.

У Великій Британії затримали чотирьох чоловіків з Дербі, одного – з Бартон-апон-Трента, і жінку з Лондона, в понеділок, 12 грудня. Усіх затриманих підозрюють у підготовці терактів на території Сполученого Королівства, повідомляє The Guardian.

Усі затримані – молоді люди і люди середнього віку. Затриманим з Дербі 22, 27, 35 та 36 років. Жителю Бартон-апон-Трента 27 років, а мешканці Лондона 32 роки. Усі вони утримуються під вартою.

Поліція Великої Британії провела обшуки у шести будинках Дербі, Лондона і Бертон-апон-Трента в рамках трьох розслідувань. В обшуках брали участь поліцейські з контртерористичних підрозділів Дербішира і Стаффордшира, а також столична поліція.

У трьох графствах країни (Великому Лондоні, Дербіширі і Стаффордширі – ред.) введено посилене патрулювання.

Нагадаємо, після терактів у Брюсселі у Великій Британії було оголошено найвищий рівень терористичної загрози. Влада країни вважала повторення "брюссельського сценарію" у Великій Британії "цілком імовірним".

Раніше Велика Британія мала намір направити в Лівію 1000 солдатів для боротьби з "Ісламською державою". Влада країни побоювалася того, що ісламісти використають середземноморське узбережжя Лівії для вчинення нападів на Європу.

Британські міністри закордонних справ і оборони були "вкрай стурбовані" різким зростанням діяльності ІДІЛ та інших екстремістських угруповань в Лівії, і розробляли плани інтервенції з метою усунення загрози.