UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Британії з палацу, де народився Черчілль, вкрали золотий унітаз вартістю мільйон фунтів

Палац Бленхейм - родовий маєток герцогів Мальборо

У Британії з палацу, який є надбанням культури країни, вкрали золотий унітаз. На відміну від знаменитого "золотого унітазу і "золотого батона" з резиденції втікача-президента України Януковича, британський елемент санвузла є експонатом виставки і оцінюється в мільйон фунтів стерлінгів.

Золотий унітаз вкрадений з палацу Бленхейм, в якому в 1874 році народився колишній британський прем'єр Уінстон Черчилль, повідомив у суботу, 14 вересня, британський телеканал Sky News з посиланням на місцеву поліцію.

Вартість викраденого оцінюється в 1 млн фунтів стерлінгів. Автором цього елемента санвузла, відомого як "Америка", є італійський майстер-концептуаліст Мауріціо Каттелана.

Поліція підтвердила факт викрадення. Розпочато розслідування. Відомо, що за фактом викрадення вже проведено затримання 66-річної людини, особа якої не розголошується.

Через неналежний демонтаж унітазу деяким приміщенням палацу Бленхейм завдано збитків через розлив каналізаційної води, зазначається в повідомленні Sky News.

Палац Бленхейм - родовий маєток герцогів Мальборо, один з найбільших палацово-паркових ансамблів Англії. Розташований на околиці Вудстока в графстві Оксфордшир. З 1987 року - пам'ятник Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Шведська поліція заявила про те, що, мабуть, їй вдалося знайти корони, які належали королю Карлу IX і королеві Крістіні. Як повідомляє NBC news, прикраси були знайдені в сміттєвому баку в одному з передмість Стокгольма.

"Всі ознаки вказують на те, що в передмісті Стокгольма були знайдені похоронні регалії Карла IX, але поліція старанно працює над тим, щоб підтвердити це на 100%", - йдеться в заяві шведських правоохоронців. Представники поліції відмовилися надати відомості щодо їхніх спроб встановити автентичність прикрас, але сказали, що "найбільш ймовірно", що вони справжні.