UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Британії відкидають ідею дострокового референдуму щодо незалежності Шотландії

Наступний референдум може відбутися не раніше 2020 року.

Міністр оборони Британії Майкл Феллон заявив, що Лондон не сприятиме проведенню нового дострокового референдуму про вихід Шотландії з Великобританії. Феллон сказав, що перший міністр Шотландії Нікола Старджен зобов'язана поважати рішення Шотландії залишитися в складі Великобританії в 2014 році і рішення Британії покинути ЄС, повідомляє Reuters.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей також вважає, що питання про отримання Шотландією незалежності було залагоджено на референдумі 2014 року. Мей додає, що опитування не показують істотних змін громадської думки з тих пір.

У вересні 2014 року в Шотландії пройшов референдум про вихід з Великобританії, на якому з результатом 55% проти 44% голосів перемогли пробританські ідеї. Наступний референдум, який дозволено законами Британії, може пройти не раніше вересня 2020 року.

Раніше повідомлялося, що парламент Великобританії підтримав законопроект про вихід країни з Євросоюзу. Документ ще три дні буде обговорюватися в Палаті громад, після чого перейде на розгляд у Палату лордів.