UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Британії спецназ взяв штурмом захоплене нелегальними мігрантами судно

Нелегали погрожували екіпажу і під загрозою смерті вимагали негайно висадити їх на берег.

21 грудня британським силам спеціального призначення довелося брати штурмом італійське вантажне судно Grande Tema; у гирлі річки Темза його захопили чотири нелегальних мігранта, які представляли загрозу для життя і здоров'я екіпажу, повідомляє BBC.

В компанії Grimaldi Group, яка володіє судном, розповіли подробиці інциденту: так, чотири мігранти були виявлені на борту судна ще чотири дні тому, 17 грудня; їх замкнули у каюті, надавши необхідне харчування. Однак увечері 21 грудня мігранти змогли втекти з каюти і, озброївшись металевими прутами, стали загрожувати екіпажу, вимагаючи причалити до берега.

Втім, екіпажу судна вдалося сховатися у трюмі та повідомити про проблеми, що виникли, на узберіжжя. Як тільки про ситуацію було повідомлено спецслужбам Британії, справу взяв у свої руки спецназ. У результаті штурму правоохоронцям вдалося взяти контроль над судном і затримати мігрантів, членів екіпажу торгівельного судна ніхто не постраждав.

Grimaldi Group також зазначила, що судно йшло з Нігерії, біля узбережжя якої чотири рази зупинялося; у компанії припускають, що нелегали проникли на борт транспорту саме під час однієї з зупинок.

Нагадаємо, Організація Об'єднаних Націй на конференції в Марокко ухвалила угоду, спрямовану на вирішення міграційної кризи. Глобальний пакт безпечної, упорядкованої та легальної міграції (The Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration) підписали 164 країни.