UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Британії декілька років буде підвищений рівень терористичної загрози

Загроза тероризму буде зберігатись в Британії кілька років, вважає координатор антитерористичної боротьби в британській поліції Марк Роулі.

Британії буде загрожувати підвищений рівень небезпеки від загрози терористичних актів ще протягом кількох років. Про це заявив голова спеціального оперативного відділу лондонського Скотленд-ярду, провідного поліцейського відділу в країні по боротьбі з тероризмом.

На думку Марка Роулі, для Британії головну небезпеку становить зростаюча терористична організація "Ісламська держава", яка вербує своїх прихильників у Великобританії. "Навіть якщо припустити, що в найближчому майбутньому ватажки організації, які діють в Іраці та Сирії будуть переможені, у Британії їх прихильники будуть ще декілька років представляти загрозу", - заявив Роулі.

За словами Марка Роулі, тільки за цей рік британські спецслужби запобігли п'яти спробам підготовки терактів і заарештували 270 осіб, які підозрюються у причетності до тероризму.

Читайте також: В Ізраїлі спецслужба запобігла серії терактів проти вищих посадових осіб

В кінці вересня ОНН засудив насильницький екстремізм і звернувся до терористів із закликом скласти зброю. Була прийнята резолюція, яку підтримали всі країни всесвітньої організації.