UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Британії вакцинують всіх дорослих громадян до вересня 2021-го

За словами міністра закордонних справ Великої Британії, ослаблення карантину буде проходити поступово.

Всіх дорослі жителі Сполученого королівства до вересня зможуть отримати хоча б одне щеплення від COVID-19, передає Sky News, посилаючись на заяву міністра закордонних справ Великобританії Домініка Раабе.

"Ми хочемо до вересня 2021 року, аби всі дорослі громадяни отримали одну вакцину. Може, це вдасться зробити раніше", - сказав Рааб.

При цьому він не став обіцяти, що кожен зможе отримати другу дозу протягом 12 тижнів після першого щеплення, зазначивши лише, що уряд "ймовірно, зможе забезпечити це". Рааб додав, що певні введені в зв'язку з пандемією обмеження зможуть бути скасовані на початку весни, щоб країна почала поступово "повертатися до норми".

"Ми б хотіли вийти з цих національних локдаунов якомога швидше. Описаний мною план передбачає, що до початку весни, бажано до березня, ми зможемо прийняти ці рішення", - зазначив міністр.

За його словами ослаблення карантину буде проходити поступово.

"Думаю, правильно сказати, що ми не будемо робити все відразу. Послаблюючи національний локдаун, ми будемо застосовувати поетапний підхід", - підсумував він.

Читайте також: Британія посилює карантин та закриває транспортні коридори. Все це через новий штам коронавірусу

Більш заразні нові варіанти коронавируса будуть з'являтися все частіше і стимулювати подальші спалахи хвороби, які ризикують викликати потенційний колапс систем охорони здоров'я.

В середині грудня британський уряд повідомило про поширення в країні нового штаму коронавируса.

За даними дослідження Центру математичного моделювання інфекційних хвороб Лондонської школи гігієни і тропічної медицини, новий варіант COVID-19 є на 56% більше заразним, ніж інші штами.

Підтверджених даних про те, що мутація може викликати більш важкий перебіг захворювання або збільшує смертність серед пацієнтів, на сьогоднішній день немає. Крім того, новий штам залишається вразливим для вакцини.

Детальніше про те, що вже відомо про новий штам, читайте в матеріалі ZN.UA « Новий штам коронавируса: що відомо ».